Tillverkning av billiga kalsonger

billiga underkläderOrdet kalsong gällde en gång i tiden för både herr och dam underbyxor. Man talade om damkalsonger och herrkalsonger och troligen var det inga billiga kalsonger även om man sydde det mesta själv. De kostade tid och tyg. Samma gäller nu men med massproducerat blir de billigare.

Att ett billigt klädesplagg är av sämre kvalité än ett dyrare, beror på att man lagt ned mindre pengar i valet av tyg och tråd, samt så lite tid det bara går på sömnaden. För att kunna tillverka riktigt billiga kalsonger måste det gå fort. Går fort gör det om man har så få sömmar som möjligt och syr dem så fort som möjligt och fäster tråden på enklaste sätt. Arbetaren som utför jobbet hinner då sy fler billiga kalsonger på samma tid som en dyr kalsong.

Ändå kan billiga kalsonger hålla längre än en dyrare. Ett grövre mer tåligt tyg kan vara en fördel gentemot ett fintvätts tyg. Det tåliga tyget klarar att tvättas på högre gradtal och att bli använt ofta. Har de dyrare kalsongerna fler sömmar finns det helt enkelt fler sömmar som kan gå upp. Det finns fördelar med både billiga kalsonger och dyra, fast med billiga kalsonger får kunden fler billiga kalsonger.