Rengöringsmedel, bra eller dåligt?

rengöringsmedelFör många är rengöringsmedel en dröm när det kommer till att städa. Det moderna rengöringsmedel vi har idag är otroligt effektivt och tar ofta bort djupt sittande smuts och fläckar och reducerar även en del bakterier – speciellt det rengöringsmedel som är utformat för kök och badrum. Vi ska vara lyckliga som lever i en sådan värld där vi kan få det så rent och fint och hygieniskt hemma och på våra arbetsplatser. Många sjukdomar har försvunnit tack vare våra städprodukter, som dammsugaren och vårt rengöringsmedel.

Med rengöringsmedel ska man även vara lite försiktig med. Har man småbarn ska man se till att inte ha medlet så att dessa kan komma åt det – dricker man det eller på annat sätt får i sig det kan man bli sjuk och då barn inte förstår vad som är farligt är det mycket möjligt att de får för sig att stoppa i sig rengöringsmedel. I övrigt är rengöringsmedel inte farligt för oss, men man kan tänka efter innan man köper sitt rengöringsmedel. Medlet kan, eftersom det innehåller kemikalier vara miljöfarligt och därför bör man tänka efter och kanske handla ekologiskt medel åtminstone någon gång ibland. Bara man är varsam och eftertänksam ska det gå bra att städa.